grieks leren verstaan en een beetje spreken

Grieks leren verstaan en een beetje spreken.

Er zijn vele redenen waarom iemand een nieuwe taal leren wilt. Daarom kan het ook zo zijn dat je wel een nieuwe taal wilt leren maar alleen de basis zodat je jezelf in deze taal kunt redden. Ondanks dat er veel cursussen zijn die je logischerwijs compleet de Griekse taal leren spreken, lezen en schrijven. Kan het zo zijn dat je alleen Grieks leren verstaan en een beetje spreken wilt. In dit geval zijn er ook een paar mogelijkheden.

Waarom Grieks leren verstaan en een beetje spreken?

Hier kunnen vele redenen voor zijn. Stel je gaat voor het eerst naar Griekenland op vakantie en wilt je daar redelijk uit de voeten kunnen met de Griekse taal. puur om eten en drinken te kunnen bestellen en bijvoorbeeld de weg te vragen. Of je bent al wat ouder en zit het niet meer zitten om een hele nieuwe taal te gaan leren. Maar omdat je familie en of vrienden hebt in Griekenland daar wel graag mee wilt communiceren. Wat dat betreft kunnen we genoeg redenen vinden waarom iemand Grieks leren verstaan en een beetje spreken wilt.

Hoe kun je snel en gratis Grieks leren?

Zoals ik al zei zijn er een paar mogelijkheden om basis Grieks te leren. Laten we deze voor het gemak opsplitsen in 2 opties. De gratis Grieks leren optie en de betaalde optie. Wat je ook leren wilt, of dat nou het bespelen van een instrument, een andere hobby of een nieuwe taal zoals Grieks is. Je kunt tegenwoordig jezelf met hulp van platformen als Youtube en vele andere websites Gratis Grieks leren. Wat dat betreft zijn er genoeg mensen die je graag iets willen uitleggen in een video.

Met onderstaande video kun je enkele basis woorden in het Grieks leren.

Vergeet ook niet dan we op jonge leeftijd al van onze twee grote vrienden een wijze Grieks les konden volgen door middel van het bekende liedje van Bassie en Adriaan. In dit liedje uit 1989 wat voor het eerst te zien en horen was in de aflevering ‘De Verzonken Stad’

Dit zijn misschien niet de beste opties, maar ze zijn dan ook gratis en voor niets gaat de zon op. Als je op deze manier op Youtube even verder zoek vind je nog meer video’s van mensen die je een gratis Griekse snelcursus geven.

Een snelcursus via thuiscursus.

Natuurlijk zijn er ook niet gratis opties waarmee je basis Grieks kunt leren. Hoewel er veel avondscholen zijn en buurtcentrums waar je Grieks kunt leren is dit vaak geen basis Grieks. Deze taalcursussen zijn bedoeld om je de taal goed te leren. Voor mensen die Grieks leren verstaan en een beetje spreken willen zijn er een stuk minder opties. LOI heeft daar wat op bedacht. Namelijk de cursus Taal onderweg. Met deze cursus leer je basis Grieks verstaan en een beetje spreken. Net genoeg om jezelf in het land te kunnen redden tijden een vakantie.

Op onze homepagina vind je een overzicht van alle cursussen Grieks leren. Ook de Taal onderweg cursus van LOI zit daarbij.

  • Taal onderweg Grieks – LOI.

Deze cursus duurt een maand. Omdat het een thuiscursus betreft kan het zijn dat je er sneller of langer over doet. Je volgt de cursus geheel in je eigen tijd en kunt dus leren wanneer en hoevele jij dat wilt. Met deze cursus leer je de basis van het Grieks. En geeft je de mogelijk om in een korte tijd Grieks te leren zodat je makkelijker met Grieken kunt communiceren.

De cursus kost € 57,- en kun je bestellen en of meer informatie over vinden via onderstaande knop.

Wil je toch voor een uitgebreidere taalcursus Grieks gaan. Dan kun je de cursus Nieuwgrieks voor beginners van LOI volgen.

LOI Taalonderweg Grieks  

  • Nieuwgrieks voor beginners – Laudius.

Ook de taalcursus Nieuwgrieks voor beginners van Laudius is een goed optie om snel Grieks te leren. Deze cursus heeft een duur van 3 maanden maar is wel goedkoper als die van LOI. Namelijk € 29,90. Met deze cursus leer in je in ene korte tijd de basis elementen van de Griekse taal en kun je voor dat je het weet al een beetje Grieks verstaan en spreken.

Nieuwgrieks Beginners  

Grieks is niet moeilijk.

Veel mensen denken dat Grieks leren moeilijk is. Dit komt mede omdat het Griekse alfabet totaal anders is als het Nederlandse alfabet. ZO bestaat het uit tekens die wij niet kennen en lijkt het net als het Chinees op een moeilijke taal. Echter wanneer je het Griekse alfabet onder de knie hebt dan gaat de rest erg snel.

Hieronder heb ik een aantal basis Griekse woorden neergezet die je alvast kunt oefenen. Met deze woorden kun je mensen begroeten. Een drankje of eten bestellen en de rekening vragen.

Goedemorgen Kalimera
Goedemiddag Kalispera
Goedenavond Kalispera
Weltrusten Kalinichta
Hallo Jiasou
Tot ziens Andio
Ja Neh
Nee Och
Dankjewel Efcharisto
Alsjeblieft Parakalo
Brood Psomie
Water Nero
Bier Biera
Melk Gala
Wijn Krassie
Restaurant Estiatorio
Koffie Kaffeh
Thee Tsai
Glas Potiri
Fles Boekali
Rekening Logariasmo

Als je aandachtig naar de twee video’s in dit blog hebt gekeken en de bovenstaande woordjes hebt geleerd dan kun je als het goed is nu al redelijk wat Grieks. Je kunt op z,n minst Grieks leren verstaan en een beetje spreken.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.