voordelen van grieks leren

8 voordelen van Grieks leren – Dit is waarom je een cursus Grieks zou moeten volgen.

Het leren van een nieuwe vreemde taal brengt meer voordelen met zich mee dan je in de eerste instantie denkt. Je staat er niet zo snel bij stil maar ook de Griekse taal heeft veel voordelen. De voordelen van Grieks leren die we hieronder gaan behandelen, zijn in feite toepasbaar op elke andere taal.

Voordelen van Grieks leren – Handig voor op vakantie.

De meest voor de hand liggende reden en voordeel van Grieks leren is dat je er ontzettend veel plezier van hebt wanneer je op vakantie gaat naar Griekenland. Reizen door een land wordt een stuk makkelijker wanneer je de lokale taal spreekt. Het bestellen van eten en drinken in bijvoorbeeld een restaurant, of afrekenen in de winkel. Het vragen naar de weg en ga zo maar door. Je kunt je voorstellen dat in veel landen en dan met name Griekenland door heel veel mensen geen Engels gesproken wordt. Met name de oudere generaties spreken vaak geen Engels. Spreek jij wel Grieks, dan is dit geen enkel probleem en kun jij makkelijk communiceren.

Het kunnen communiceren met mensen in een vakantieland is niet alleen handig om de weg te vragen of een bestelling te doen. Op vakantie kun je ook veel leren over de cultuur van een land, en deze leer je het snelst en het beste van een lokale bewoner van Griekenland. Je kunt allerlei bezienswaardigheden bezoeken, maar hoe mooi is het als je hier ook nog eens het verhaal achter hoort van een echte Griek. Als klap op de vuurpijl is het een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen.

Grieks alfabet – Het begin van de westerse talen.

Het Griekse alfabet is er een die totaal niet op ons Nederlands en Engels alfabet lijkt. Toch komt de oorsprong van onze westerse taal uit het Oudgrieks oftewel Klassiekgrieks. Veel van de Griekse letters uit het Alfabet worden nog steeds gebruikt in onze moderne taal. Denk hierbij aan de Alfa, Bèta en Omega. Daarnaast wordt er naast Latijn in de wetenschap en filosofie veel gebruikt gemaakt van het Grieks. Zeker wanneer je een interesse voor Geschiedenis hebt is Grieks een interessante taal om te leren.

Goed voor op je C.V.

Met het leren van nieuwe dingen, en elke cursus die je volgt vergroot jij je potentieel. Zo ook met het leren van een nieuwe taal zoals Grieks. Het voordeel van Grieks leren is dat het je meer kansen bied. Het staat goed op je C.V. Naast dat je meer indruk maakt bij Nederlandse bedrijven zou je ook bij bedrijven kunnen werken die internationaal actief zijn. Met name bij bedrijven die iets met Griekenland te maken hebben. Wanneer je naast Nederlands, Engels en Grieks beheerst, dan vergroot dit je mogelijkheden. In Nederland zijn we erg afhankelijk van onze international betrekkingen en de internationale handel. Met de beheersing van meerdere talen op je C.V. vergroot jij direct je kansen op de arbeidsmarkt en ben je voor een werkgever erg interessant.

Het zorgt voor positiviteit en zelfvertrouwen.

Je denkt er niet direct aan wanneer je opzoek bent naar een cursus of opleiding om iets nieuws te leren. Maar iets nieuws leren en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Hoe meer jij kunt hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Dit zorgt direct voor positiviteit, niet alleen vanuit jezelf, maar wanneer jij positief in het leven staat en dingen probeert te bereiken door je op een positieve manier in te zetten. Dan zul je ook andere positieve mensen aantrekken.

Zeker met een thuiscursus of thuisstudie, toon je dat je beschikt over een groot doorzettingsvermogen. Discipline is een groot goed waar maar weinig mensen over beschikken. Kun jij jezelf zetten tot het leren van iets nieuws zoals een cursus Grieks. Dan krijg je daar respect voor van anderen die begrijpen hoe dit werkt. Hiermee groeit je zelfvertrouwen wat weer goed is voor veel andere zaken zoals je positie in op de arbeidsmarkt. Maar ook de manier van hoe jij in het leven staat.

Liefde en relaties.

voordelen van grieks leren liefde en relatiesUit onderzoek is naar voren gekomen dat mensen die meerdere talen spreken vaan als aantrekkelijker worden beschouwd. Ik heb het hier dan wel over personen die vloeiend een vreemde taal kunnen schrijven en spreken. Een paar woordjes is niet voldoende. De voordelen van Grieks leren is dat je dus meer kans maakt om een leuke partner tegen het lijf te lopen. Niet alleen in eigen land maar ook in je vakantie land of bijvoorbeeld via het bedrijf waarvoor je werkt dat weer internationaal zaken doet. Wat dat betreft opent een nieuwe taal veel nieuwe deuren.

Goed voor geheugen en ontwikkeling van het brein.

Uit psychologisch onderzoek is gebleken, dat het leren van een of meerdere talen een positieve uitwerking heeft. Het vergroot je intelligentie omdat je meer leert over verschillende culturen, geschiedenis en tradities van de verschillende landen. Je staat hierdoor meer open voor het onbekende en begrijpt andere mensen beter. Uit onderzoek blijkt ook dat je beter kunt multitasken, je bent creatiever en hebt over het algemeen een betere geestelijke gezondheid. Een van de voordelen van Grieks leren is dat het de prestaties van je hersenen op een positieve manier beïnvloed.

Beter Multitasken.

Ik heb kort in het stukje hierboven vermeld. Maar een van de voordelen van Grieks leren of een of meer andere talen. Is dat je beter kunt multitasken. Het leren van een nieuwe taal en zeker Nieuwgrieks is voor de hersenen een lastige opgave. Elke taal heeft zijn eigen manier en werken je hersenen weer anders. Wanneer je meerdere talen spreekt en regelmatig wisselt tussen deze talen, vraag je veel van je brein waardoor deze hard moet werken. Personen die makkelijk tussen verschillende talen kunnen schakelen hebben een beter vermogen om te multitasken.

Minder kans op Dementie en Alzheimer.

Uit weer een ander onderzoek is gebleken dat mensen die meerdere talen spreken, pas veel later last kunnen krijgen van dementie en minder kans maken op Alzheimer. Wanneer je meerdere talen spreekt en schrijft train je in feite continue je hersenen waardoor deze heel flexibel en sneller kunnen werken en schakelen. Dit resulteert in een betere geestelijke gezondheid wat er weer voor zorgt dat de kans op dementie en alzheimer drastisch afneemt.

Ben je opzoek naar een cursus Grieks. Op onze website vergelijken wij alle thuisstudies en cursussen Grieks. Kijk voor een compleet overzicht van alle cursussen Grieks leren op onze homepagina.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.